brödbakIdag har jag bakat bröd. Jag provade ett nytt recept med kalljäsning. Hur enkelt som helst. Receptet var helt vanligt med bara vetemjöl, så jag ändrade en hel del. Min dröm har länge varit att baka ett fluffigt och samtidigt nyttigt bröd. Och nu har jag äntligen lyckats! Åh så glad jag blev när jag såg alla bubblorna när jag skar upp brödet. Ack så mumsigt det var, en sån njutning för gom och själ! Det är sällan jag blir nöjd men idag var en sån dag, vilken lyckokänsla!

alors


ten more days to go

Jag hade bestämt att jag aldrig skulle bli kaffeberoende för att dylika beroenden inte är att rekommendera tänker jag. Och att detta skulle gå att undvikas genom att inte dricka kaffe på morgnarna. Så börja ja drick kaffe ganska regelbundet, men bara på dagarna. Och så en dag hadd ja huvudvärk, tog två burana utan att e hjälpt. Så drack ja kaffe, första den dagen, å plötsligt var den borta. Och efter det har min huvudvärk blivit mer förekommande since jag inte är en så rutinerad drickare ännu utan mer punktdrickare-flera-koppar liksom. Vad tror ni? Beror huvudvärken på kaffebrist eller annat? Fullständigt ofrivilligt.


En sort jag rekommenderar. Mörkrostat är allra bäst. Men fairtrade e bäst för samvetet, fast paulig e ganska schysta, i alla fall om man skall tro deras hemsida.

musik ärups and downs, right now the former.

vid tesortimentet

Människor är så olika. Det är mitt eviga problem. Att kunna se saker från olika synvinklar med förståelse. Detta hör inte helt ihop med min första fundering men i alla fall. För några veckor sen stod jag och såg på olika tesorter. Bakom mig stod två bekanta par ett pensionärs och ett medelålders. Kvinnorna diskuterade hur män inte vet skillnad på småbröd och kex, och så fortlöpte diskussionen till andra ämnen. De pratade dialekt så jag tyckte att det var ganska intressant att lyssna. Så ser den äldre kvinnan ner i det andra parets köpvagn och frågar om någon av dem fyller jämt eller så. De svarade ganska flyktigt något om sina barn som var ganska gamla och att mannen tyckte det var dags att gifta sig efter typ 20 års samboende, fast de inte sa rakt ut gifta sig. Jag tyckte det lät ganska lustigt och vände mig ganska diskret om för att se vad de hade i sin köpvagn. Typ 5 frödinge frysta tårtor. Och jag bara what(ej högt för det skulle ha varit aningen genant)? Verkligen intressant att se hur människor prioriterar och tänker, eftersom jag själv är raka motsatsen mot deras handlande. Jag vill helst gör allt sånt själv å allt ska helst va hembakat vilket inte är så konstigt om man tänker på vad jag tycker om att göra. Ja så är det. De kanske satsade på något annat istället.

snön är påväg och livet förändras hela tiden

Vilket höstlov. Det bara försvann och ja vet int va ja ha gjort. Int ens tagit det lugnt så att det känns. Mitt religionsprojekt som sku bli så bra. Det är otroligt intressant. Men jag lyckas ändå int få ihop en bra text. All information ja ha sökt fram e så tudelad och det ställer till problem med trovärdighet och sanningsenlighet som möjligtvis är viktigt när man ska ha en presentation inför klassen. Inlämning på tisdag. Vädret är hemskt och mitt rum är som vanligt. Min godisstrejk gick i stöpet och nytt datum e nyår? Jag vill börja planera min studentfest för att det är så spännande men en födelsedag kanske kommer före. Jag fyller 18 år om 18 dagar (uttalas aderton). Vad blir största förändringen? Jag längtar ändå jättemycket i smyg. Jag skall skriva ut mig ur Lutherska kyrkan och döpa mig, men det får bli ett annat inlägg och en annan diskussion. Körkort. Huslig-ekonomi lärare kanske inte är ett så dåligt alternativ när det kommer till yrkesval. Mångsidigt och socialt och gott. Skall i allafall söka in. Känns tryggt med en bransch som känns lite okej. Jag tycker Vasa är en passlig stad stad att studera i, speciellt nu när Gina tricot öppnar en butik här. Oberoende vad som händer kommer Relient K aldrig vara ett fjortis bänd. Men nog töntiga.

"Stuck on the side of the road
Emotio
nal overload
He'll seek and destroy
Everything that I enjoy
But I won't be the one he takes down

No, I won't breakdown "
Breakdown - Relient K

Känns bra att skriva nu (förutom rellagrejen, reducciónes, jesuiter bla bla) men ibland måste man sätta tyglar på sig själv så att man kan skriva något inom en rimlig framtid.

Dominic French
Tryck

all I needUngdomsledardagar i helgen. Ska vara kock. Hoppas det blir bra. Jag känner att jag behöver det. Allt är så konstigt. Jag förstår inte. Var? Frihet, glädje trygghet.  Musiken är det enda.

det berörSouthbound Train - Jon Foreman

Jag älskar tiden när löven och allt fortfarande är grönt och solen skiner, men när man ändå känner att det inte är sommar. Vinden blåser annorlunda. Det börjar lukta höst. Först sen börjar det märkas tydligt. På löven. Det känns friskt att andas.

"So we gather up our things
And we head out in the cold
And your eyes are where you carry the pain
When I hear the whistle weeping
It's crying to the sky
It's the rhythm of the Southbound Train"