Turist och liv

Senaste tiden har jag funderat en hel de over prestationsangest. Har kant att de jag gor inte ar tillrackligt och sa vidare, angaende typ lasa bibel och be. Kant press att jag maste gora det mera. Men sa pratade jag med tva fina manniskor en dag. Tack Gud for manniskor med mer erfarenhet och mogenhet. Lite tankar fran dom :
Nar vi borjar pressa, det ar da vi borjar kanna oss battre an andra da vi lyckas, och fordomda och blaa nar vi misslyckas. Vart mal ar inte att vandra uppat i en andlig karriarsstege, utan vi vandrar nerat (i odmjukhet och genom att vi blir mindre i oss sjalva).
Gud ar intresserad av hjartat, inte vara garningar. Garningarna kommer utifran karlek till honom. Han ser till det villiga hjartat. Garningar utan hjarta, bara for att gora ar inte vart mycket. Livet med Gud handlar mera om att vara an att gora.Gud anvander var villighet att folja  honom, och formar oss.
Ja detta ar goda nyheter. Efter att jag hade diskuterat fardigt var jag helt salig och kande mig fri. Gick tillbaka till flickornas rum och borjade skratta for mig sjalv. Och skratta. Helt utan att riktigt fatta varfor, fran djupet av mitt hjarta. Det var nog Jesus. Det var precis vad jag behovde.
Guds tajming ar helt fantastisk. Dessutom, pratade denna veckas undervisare om allt detta. Att ha sin identitet i Gud, preastation och karlek till honom och allt sant. Jag menar perfekt. Han var cool. Jobbar for YWAM i Sydafrika.
Outreachen andrades. Dorrar stangdes till Argentina, vilket var ganska haftigt eftersom vi hade bett att Gud sku stanga dorrar ifall han ville. Jag har inte sa stor skillnad. Kvar ar Colombia och Brasilien.
Fick insant min visumforlangning igar. Jihuu. Det borde fixa sig, bara dom borjar processa det ar det okej. Nagon anonym gav mig 350 dollar for omkostnaderna!! Helt otroligt. Vi hade giving time i forrgar ocksa. Helt fantastiskt. Folk gav allt litet dom hadd, typ klader, iPods, pengar, godis osv. Det finns nog en stor gladje i att ge kan ja saga.
Idag ar Thanksgiving Day. Min forsta. Ar hos Jocelyn i Washington DC. Berattar mera senare. Nu ska vi gora pilates i forberedelse for den stora middagen.

tankar

Jag har kommit pa en orsak till varfor manniskor vill gifta sig. Jag har nog inte insett att det ar osjalviskt att gifta sig annu men i alla fall. Vanner i livet kommer och gar, visst man kan va vanner livet ut men ens vagar foljer anda inte varandra vilket innebar att man inte traffas sa ofta. Och visst hittar man nya vanner overallt men sen sa maste man flytta eller dylikt och sa stannar dom och man maste hitta nya igen. Det maste vara skont att ha nagon nara till hands, darfor utesluts foraldrar och syskon, annat an Jesus om jag far saga sa, att dela livet med och som ar en konstant faktor hela tiden, sa att livet inte behover vandas upp och ner hela tiden pa alla omraden. Men om man vill bevara sig fran mycket smarta skall man nog inte gifta sig heller. Men livet ar smartsamt anda. Ja inte vet ja hur jag kom in pa detta.

Jag fick en film fran tva vildingar i Jyvaskyla igar. Tanka sig att man kan vara sa kreativ. Jag gapskrattade mitt bland allihopa, det var for mycket for att bara fnissa. Biffen var episk, sa ocksa ex-ballerinan. Groten var ju en fin bild at alla hur maten i Finland ar. Den andra tallriken har jag ingen aning om vad den inneholl. Nu vet jag hur ert liv lite ser ut. Jag uppskattar er valdigt mycket. Ni ar helt fantastiska, unika manniskor.

Ja jag forstar mig nog inte pa livet. Jag blir forvirrad hela tiden. Dod och liv. Karlek och sorg. Lycka och motgang.

Filmkvall ikvall

Hetsvecka. Sa gott som noll fritid, typ tva timmar per dag. Tva bocker att lasa och skriva bokrecensioner pa, wordless book att fixa. Denna vecka har varit ett uppvaknande for allihopa, vi har fattat att vi har slappat till och haft daliga prioriteringar, och ledarna har inte varit sarskilt tysta om det. Jag tyckte det bara var bra, att dom fick oss att inse med lite tid kvar, hellre an att bara haxa upp sig nar det ar forsent. Manga har nog blivit irriterade och tyckt att dom satter jattemassa press pa, och bara for att denna vecka varit full, klagar alla pa att vi inte har tid, fast vi tidigare alla andra veckor for det mesta haft tid. Manniskor fungerar sa, ocksa jag. Ibland blir jag nog ocksa stord pa ledarna, typ konstiga petregler som inte har nan nytta alls, bara for att ha en regel. Och sant ar alltid storande men dom ar auktoritet, och vi ar har for att lara oss att inte vara rebelliska utan palitliga och lydiga. All auktoritet ar dessutom tillordnad av Gud, nar man vet det har man lite mer overseende och forstaelse. Nu har vi lart oss dramat, jag ar "material girl", skulle egentligen vara seeker men far se hur det blir med det. Forsta uppvisningen pa sondag. Avfard imorgon bitti, North Carolina(min fortsa sydstat)minst 8 timmar bilfard men det ska bli spannande. Men trots att vi aker bort har vi anda laxor och andra uppgifter som maste utforas. Japp, detta med att lara sig fokusera och prioritera masten over nojen.

Och jag kopte Hello Hurricane i tisdags. Det var spannande men inte lika spannande som ett liv fyllt med Jesus. Kan nog saga att den var over forvantan fantastisk. Annorlunda men igenkannligt. Maste ta tid att lyssna mera.

lite

Detta ar sista "normala" veckan av lecture delen. Nasta vecka ar vi pa DTS-konferens i North Carolina med alla dtsare fran ostkusten, sen thanksgiving break i Virginia och DC. Det ser jag fram emot, eftersom New York blev en flopp. Denna vecka har vi om apologetik. Idag pa lektionen var jag helt tyst och Doug fragade en massa fragor. Ovanligt att jag verkligen inte kom pa nagot att saga, det var liksom inte svara fragor. Har ar det annu varmt, indian summer kallas det tydligen nar det blir varmt efter att ha vari kallt. Phish food var battre glass an vad jag mindes, Evelina Knipstrom. Jag maste nog dra ner pa detta socker. Amerika ar sockrigt.

Oh how he loves us..


Tiden bara gar, men jag trivs.

Hej hej. Idag fyller jag 19 ar. Jag kanner mig glad trots att anda snon jag fick var morgonfrost. Nu ar det solsken och vackert och behagligt. Allas gratulationer pa facebook och andra former far mig att tanka pa hur mycket ni alla dar hemma betyder i mitt liv och hur mycket jag uppskattar och saknar er. Eftersom vi ha alla fyllt i en birthday survey, blev jag overraskad vid lunch med grona ballonger, fina dekorationer i gront och superkladdig mumsmumsig over min perfektionist forvantan god kladdkaka med kinuskisas och valnotter ovanpa. Nagot som inte var planerat enligt min fodelsedag men jag tog det som det anda, var att vi fick fisk for forsta gangen, tva olika sorter till och med. Ena va valig stekt, andra sorten var ceviche, peruansk matratt: ra fisk i en habanero-lime-rodlok-ingefara lag. Verkligen intressant smakblandning, helt gott, men jag hatar konsistensen av ra fisk. Men jag at anda, for att ta vara pa chansen till omega 3. Ikvall ska vi flickor ut till stadin pa dessert till en restaurang dar man maste vara uppkladd for att slippa in. Var inplanerat pa forhand, men ja e glad att de blev pa min fodelsedag sa man far fira lite. Lanar en klanning av Jocelyn, hitta ingen nanstans.

Dessa senaste tre dagar har vi haft undervisning om gudsfruktan och arma dagar vad jag blev convicted och fascinerad. Lard mig sa myki nytt. Mast skriv ett helt eget inlagg om allting.