Har ni na fågelbröö?


Gårdagens alster.

Några gånger i månaden jobbar jag på ett bageri. Oftast suckar jag över att jag skall dit, medan jag försöker intala mig själv att det inte är så jobbigt. Jag har ingen aning om varför egentligen, men när jag väl har masat mig dit till kl 7 på morgonen så flyter tiden iväg och så får jag fara hem. Lördagsförmiddagar är ju inte precis kända för att man åstadkommer en massa saker, som jag därav missar för att jag står i kassan och betjänar pensionärer som försöker få min chef att bli passionerad över övervintringsfåglars kärva matsituation så att han börjar skänka bort en hel massa bröd till höger och vänster. I alla fall, min point är att fastän det inte är så värst inspirerande arbetuppgifter, så tjänar jag lite extra cash. Igår var jag också på jobb, jag började med att packa några hundra fastlagsbullar, medan jag och en annan hade en diskussion om vad man borde börja kalla fastlagsbullar med sylt i, eftersom de naturligtvis inte egentligen borde få kallas för fastlagsbullar. Plötsligt kommer chefen och säger att han har en extrauppgift åt mig. Han skulle ha kalas och ville ha olika sorters crostini att bjuda på. Han hade köpt en hel massa ingredienser och jag fick fria händer att komponera ihop några sorter. Jag blev hur glad som helst över att få äran att göra någonting dylikt, hur roligt som helst. Så för en gångs skull hade jag en riktigt givande arbetsdag.