Countdown

Några dagar återstår här i Växjö. Spenderar tiden med att provpacka rinkkan, träffa Ida, gå på museum, strategisera hur jag skall äta upp all mat jag har kvar och försöka skriva klart min praktikrapport så att jag slipper göra det när jag väl är hemma och har cirka tusen andra saker jag vill göra. Tåget till Stockholm går på fredag morgon!

Such as it is

Befann mig i en för mig jobbig situation idag. Rådfrågade en vän, och han gav mig ett vist svar. Till sist så frågade jag mig hur det kommer sig att något som till en början skänker en så mycket glädje, plötsligt ställer till med en massa problem. Han konstaterade, att så är livet. Och då är det väl med det mesta, sorgligt men sant. Bitterljuv är är den verklighet vi lever i.

Dunk!

Idag köpte jag en Bingolott. En på jobbet spelar varje söndag, och eftersom jag skulle jobba ikväll och ändå titta tänkte jag att jag lika bra kan spela. Annars är det ju hur tråkigt som helst att titta på det. Som alltid då jag har en lott av något slag känns det som att jag skall vinna. Tänk att vinna typ en bil! Men när jag öppnat lotten och kikat igenom listan av vad man kunde vinna, blev jag typ rädd att vinna. Presentkort av olika slag till svenska butiker. Hur skall jag få hem en soffa från Mio till Finland om jag vinner? Tack och lov så vann jag ingen soffa, och inget annat heller.

Lattegrejs

Igår fick jag testa att laga min egen latte på en stor espressomaskin på ett café. Det var svårt, och trots att jag tittat på många latteartfilmer på youtube blev det nog inget fint mönster. Men det var kul ändå! Första gången kan vem som helst misslyckas, även en naturbegåvning.

Oh man is a giddy thing!

Tiden här börjar närma sig ett sådant slut att det är dags att börja fundera över om det är något särskilt jag vill gör eller köpa innan jag hoppar på tåget norröver. Nu när jag nästan räknar dagarna har jag äntligen lyckats få lite nya bekantskaper, men det är nog bättre sent än aldrig med sånt! Var hemma till en tjej som jag träffat i kyrkan och såg på Melodifestivalen i lördags. Kvällen mynnade ut i en passionerad diskussion om församlingen. När jag lyssnade på deras synpunkter om sina egna upplevelser, fick jag än en gång glädjas över det sammanhang jag kommer från. Så viktigt det är med en klar och tydlig vision som hela församlingen vill jobba för. Och ledarskap. Så fundamentalt, men tydligen väldigt knepigt. Men ja, praktiken flyter på, jobbar långskiften både lördag och söndag. På lördag blir det länsdans, kommer att gå vilt till! Har förstått att de mina är ena rackarns partyprissar!

Bäst av allt - våren är här, solsken och + 10 i tre dagar!

Semlefil


Ett kreativt försök att imitera ett fantastiskt bakverk genom att smaksätt fil. Borde ha förstått att det var för bra för att vara sant. Fil är ju surt, därav smaken av en försurnad fastlagsbulle. Inte så likt heller, kunde känna en vag smak av mandelmassa. Så den fick inte godkänt. Men det fanns bara en kartong kvar, så jag var ju tvungen att testa!

Sojalatte


Den största storleksskillnaden jag sett på en stor och en liten latte, då priset skiljde sig med ynka 5 kronor.

With a death grip on this life always transitioning

I helgen var jag till Malmö med J och hälsade på M och A. Vi promenerade massor och fick överdrivet med motion. På lördagen stod scientologer, kommunister och andra grupper på torget och hojtade ut sina budskap. En väldigt mångfacetterad stad. Helgen innehöll många intressanta diskussioner, en godkänd sojalatte, buffe på en asiatisk veganrestaurang, och en gudstjänst i en häftig kyrka. Jag gillade staden, det var en lyckad helg.

Öresundsbron i horisonten
Veganmaten