På besök

Denna helg var jag och hälsade på några vänner i Åbo. Det var skönt att åka iväg utan att ha något annat i åtanke än att umgås. Ofta blir jag helt hyper och vill hinna testa olika caféer och restauranger, men nu kände jag inget behov för något sånt. Jag kunde vara helt avslappnad, och det fick bli som det blev. Och bra blev det, både socialt genom att hinna umgås och snacka livet, och genom att testa på nya ställen. Det blev mat på en nepalesisk restaurang, en studentrestaurang(främst för att det var så billigt, men intressant att se hur lyxig skolmat det finns att fås på andra ställen), cappuccino doppio på Café Art och veganbrunch på Kirjakahvila. Det finns helt klart både för- och nackdelar med att ha nära vänner bosatta på andra orter. Det är tråkigt att man inte träffas lika ofta som man skulle vilja, men ytterst trevligt att kunna åka bort en helg till en ny stad som omväxling och kunna umgås och bo hos bekant folk.

Hummus, marinerade pintobönor, linsröra, "vitlökssmör", nybakat bröd, nudel-seitansallad, grönsallad - lyckad brunch ute i solen!

Pumpasoppa

Det här blir mer och mer en matblogg. Inte så konstigt, eftersom mitt liv till ganska stor del handlar om mat. Och att äta. Förra veckan köpte jag en pumpa. Jag är ganska optimistisk när det gäller att handla mat, jag tror ofta att jag har tid och lust att pröva på nya saker, vilket jag ofta i teorin har. Men när man sen kommer hem vrålhungrig från skolan så ska det gå snabbt och då orkar jag sällan göra något ordentligt. Jag har tidigare ätit pumpapaj flera gånger. För många år sen fick min familj pumpa från någon som hade många till övers och då lagade vi det. Men nu tänkte jag att jag ville testa använda det till något annat, så jag lagade pumpasoppa. Det blev riktigt lyckat! Jag delade pumpan i fyra delar, tog ut inkråmet och rostade delarna i ugnen i en timme. Sedan var det väldigt lätt att få loss fruktköttet från skalet. Jag kryddade soppan med lite chili, ingefära och kanel, och toppade med lite rostade pumpakärnor. Det blev riktigt lyckat måste jag erkänna. Det som blev över av pumpapuréen fryste jag ner. Det får nog bli paj av det senare på hösten!