Pesto på gröna ärter och rucola


 
Middagsdags ännu en dag, tjohoo! Jag mixade ihop frysta gröna ärter, solrosfrön, rucolasallad och olivolja. Som smaksättning hade jag vitvinsvinäger, jästflingor och salt. Jästflingorna gjorde att det smakade som att det var någon slags ost i. Det visade sig vara en lyckad kombination! Härligt fräsch och vårgrön blev den. Jag åt peston med mina favoritbiffar, och nu är jag proppmätt och nöjd. Jag skall testa att lägga resten av röran på en smörgås, kan kanske funka som variation för mitt sedvanliga jordnötssmör.

And it all adds up

Idag har varit en sån extra skön dag. Igår kväll gick jag och lade mig med ett leende på läpparna, för jag visste jag skulle få vakna upp till en extra trevlig dag. Dagen började med väckning halv sju och 3 timmar praktik. Sedan fick jag inviga mina nya, väldigt efterlängtade löpskor genom att istället för att ta bussen, jogga en timme från praktiken till min mammas jobb för att hämta hennes bil. Jag for till mina föräldrar och duschade, lunchade, gick ut en sväng med hundarna, tog en to-go kaffe och började köra norrut med bra musik i högtalarna. Det var destination Kokkola som gällde där jag skulle träffa den fantastiska, legendariska K, som var hemma på snabbvisit från en kontinent långt, långt bort. Så skönt att bara få prata och "catcha" upp efter en lång tid. Sedan fick jag köra igen med bra musik på. Helt enkelt en sådan där dag, som är fylld med en massa små trevliga saker genom hela dagen, som gör den så njutningsfull. Frisk luft, motion, fågelkvitter, kaffe, choko, bra musik, träff med fin vän - vad mer kan man önska av en vanlig onsdag!

Kikärtsbiffar med chipotledipp

En sak som jag tycker är utmanande är att få till riktigt bra bönbiffar. Konsistensen blir oftast alldeles för mosig och resultatet blir sällan någonting man kan kalla en biff. Men idag måste jag erkänna att jag tycker att jag lyckades helt okej. Jag gjorde biffar på kikärter och sötpotatis. Jag fick till en riktigt krispig stekyta, något som jag haft svårt med tidigare. I biffarna hade jag också chiafrön, solrosfrön, havregryn och vitlök. Till det åt jag en sallad på avokado, tomater och vitkål och en chipotlekryddad dippsås som nästan gjorde hela rätten, som det ofta är med bra såser. För tillfället har jag hakat upp mig lite på chipotle, så bra krydda! Det är alltså rökt jalapeño det handlar om. Sojajogurt fungerar faktiskt bra att använda istället för exempelvis vanlig gräddfil. Konsistensen blir lite rinnigare, men smaken är det inget fel på.  En perfekt middag, kvinnodagen och fredagkvällen till ära.