Trendig mat?
Okej, något som jag reagerat på den senaste tiden är dessa arma matttrender hit och dit. Länge har det varit trendigt med långkok, dieter och hemlagat surdegsbröd(iaf enligt svensk media), men årets trend är tydligen att gå emot trenden(?). Man spår i trender och uttalar sig om vad som kommer att bli årets grej. Är det inte de som spår som delvis är skapare av trender? En trend blir oftast onödigt hypad tills folk tröttnar och helt vill ta avstånd från det, trots att det kan handla om något som egentligen alltid borde vara trendigt, eller helt stå utanför trender, för att det är så bra. Varför vill folk följa trender? Att följa en mattrend är statusskapande, man hänger med i utvecklingen osv. Men hallå, varför just med mat? Det är ju ändå mat det handlar om. Alla behöver äta varje dag, man vill äta gott och så vidare. Det finns ju knappt något vardagligare än att äta, och så skall det sen bli en status och kravfylld grej. Finns det inte redan dikterat tillräckligt med krav? En bra sak med mattrender är väl ändå att man kan få ny inspiration om man är intresserad av att prova på nya saker och att det kan medföra ökad medvetenhet angående hälsa och miljö. Skönt att man har en fri vilja att göra som man vill, för trots allt så är det nog inte så många som upplever sig stressade och pressade av alla mattrender. Det här var bara en fundering av en person som ibland i misstag lyckas vara trendig, men som för det mesta lagar det hon själv känner för.