when I remember

jaha jaha

livet stannar åpp. man bara finns.
jag vill framåt. ingen mer derivering som jag ändå e för trög för att fatta.
inte gjort en enda matteläxa så långt. så kanske jag får skylla mig själv.
å ändå har jag inte gjort så mycke vettit. eller kanske..

image68

en man mötte mig på vägen. "hej" som ledde till det ena åck det andra.
han tror inte på söndags guden. han hittar sin gud i naturen. åck ja, livet utvecklar sig.
vi går framåt från liten sak till större. men sen på dödsbädden vet man ju aldrig, sa han. för då är man ju rädd.
snuddade orden. det finns så mycke mer! men min feghet tog över åck vi vandrade vidare, han i funderingar om det verkligen var grävlingar som gjort upp en stig tvärs över åkern, jag i en tyst bön.

nu är det slut.

 

now begins forever

tycka om och älska är inte samma sak. man kan säga jag älskar dig men tycker inte om dig.
ingenting smakar någonting. ett ljud som ingen hör, existerar det?

människor söker. men vet inte alltid vad. nuförtiden skapar man sin egen grej. av lite dittan å dattan. och det ska va privat, ens egen ensak. inget man pratar om. annars blir man genast anklagad för propaganda. vi är fria. men är inte predikningarna om att vi är fria och vi får göra vad vi vill ett slags propaganda? ett överanvänt ord förresten. allt är propaganda i dessa dagar. ingen tänker på att man naturligt påverkas av sin omgivning. nej nej, vi ska komma på allt själva. vi är rädda, för att det ska gå för långt. att bli fanatisk. att bli utpekad för att vara konstig. neutralt och bekvämt är bäst. men vad är ett liv som är bekvämt? ingenting värt. "Var fria människor, men missbruka inte er frihet till att göra det onda..." som en vis man en gång sade. "...utan var tjänare åt Gud." bara genom honom kan du uppleva fullständig frihet. det är inte alltid så lätt. men.. "the end will justify the pain it took to get us there" , Relient K.


 


för dig

Det kommer att bli bra.
Så bra. Bara Jesus.
Nu e de du som får ta över.
Och sen. Ja du vet.

image67


There must be more than this...

Matt 6:24-34

"Ingen kan tjäna två herrar. Antingen kommer han att hata den ene och älska den andre eller att hålla fast vid den ene och inte bry sig om den andre. Ni kan inte tjäna både Gud och mammon. Därför säger jag er: bekymra er inte för mat och dryck att leva av eller för kläder att sätta på kroppen. Är inte livet mer än födan och kroppen mer än kläderna?

Se på himlens fåglar, de sår inte, skördar inte och samlar inte i lador, men er himmelske fader föder dem. Är inte ni värda mycket mer än de? Vem av er kan med sina bekymmer lägga en enda aln till sin livslängd? Och varför bekymrar ni er för kläder? Se på ängens liljor, hur de växer. De arbetar inte och spinner inte. Men jag säger er: inte ens Salomo i all sin prakt var klädd som en av dem. Om nu Gud ger sådana kläder åt gräset på ängen, som i dag finns till och i morgon stoppas i ugnen, skall han då inte ha kläder åt er, ni trossvaga? Gör er därför inga bekymmer, fråga inte: Vad skall vi äta? Vad skall vi dricka? Vad skall vi ta på oss? Allt sådant jagar hedningarna efter. Men er himmelske fader vet att ni behöver allt detta. Sök först hans rike och hans rättfärdighet, så skall ni få allt det andra också. Gör er därför inga bekymmer för morgondagen. Den får själv bära sina bekymmer. Var dag har nog av sin egen plåga."


ibland

ibland är ord överflödigt. tystnaden har mycket att säga. jag vill lära mig att lyssna på den. tålmodigt. höra Honom tala. utan ord. för Han är mer än ord.