Mörker och trötthet

Ack denna vintertrötthet som har drabbat mig! De senaste dagarna har jag varit totalt orkeslös och slak, noll kraft att ta itu med någonting. Just som jag har en hel hög med skolarbeten som hopat sig sen jag var sjuk hela förra veckan. Jag skyller på mörkret, det mulna vädret och kylan. Det suger ju ut all inspiration ur en. Helst av allt så skulle jag bara slänga mig på soffan och äta en massa snickers och kokosbollar och se på romantiska komedier och snyftfilmer. Den bästa kuren mot denna trötthet tycks paradoxalt nog vara att hållas igång fysiskt, det gäller bara att orka släpa sig genom slasket till gymmet. För en promenad eller joggingtur utomhus kommer nog inte på fråga. För min del är det helt okej med vinter, men det är mörkret som ställer till det. Så jag hoppas starkt på att det kommer några soliga dagar här snart. Annars så ger jag nog snart efter för soffplanen alltför helhjärtat.

Ekolo(giskt)

Idag kom min beställning från ekolo.fi(kika in dit!) som jag gjorde förra veckan. Jag måste säga att det är så otroligt smidigt att beställa därifrån, eftersom paketen kommer till Siwan som vi har här nedanför. Jag beställer alltid så mycket att det kommer i en stor låda som inte skulle vara lätt att frakta på cykel, men nu behöver jag bara gå med lådan 50 meter. Från Ekolo kan man beställa ekologiska nötter och torkad frukt i lösvikt, vilket gör att priserna hålls på en verkligt rimlig nivå enligt mig. Det är mycket billigare än från något annat ställe. Priset är på ungefär samma nivå som de flesta konventionellt odlade nötter som man får från vanlig butik, vilket är helt galet bra, för ekologiskt är ju så många gånger bättre! Jag har alltid hemma en massa olika sorters nötter. Det är så enkelt att äta några som mellanmål, sätta i sallader och på jogurt. Alla nötter är sprängfyllda med näringsämnen, men innehåller lite olika sorters nyttoämnen, därför försöker jag äta olika sorter. Till exempel får man dagsbehovet av selen, som är en maffig antioxidant bra för bland annat ämnesomsättningen och immunförsvaret, fyllt av bara ett par paranötter. Framför allt så är ju alla sorters nötter fantastiskt goda! 
 
Som studerande är ekonomin inte den bästa, men det jag lägger mest pengar på är helt klart mat, eftersom bra mat är så viktigt för mig. Jag försöker köpa ekologiskt så gott det går, speciellt när prisskillnaden inte heller är så stor på vissa varor som bananer, äppel, bönor och spannmålsprodukter. Man kanske oftast utgår ifrån att ekologiskt måste vara mycket dyrare, men så behöver det inte vara. Så jag rekommenderar dig att kika en extra gång på priset och jämföra i butiken nästa gång när du till exempel skall köpa bananer. Bananer är något av de mest besprutade livsmedlen, så ekologiska bananer skonar både miljön, plantagearbetarna och din kropp.
 
 

Januari

Detta år har börjat trögt! Speciellt trögt går det med allt skolarbete som hopar sig, och deadlines som närmar sig. Lärarna verkar ha blivit extrainspirerade att dela ut små inlämningsuppgifter, just när jag skulle behöva ge all fokus åt att skriva mitt lärdomsprov. Det känns lite hopplöst att få det färdigskrivet innan vårens slut, men jag skall verkligen försöka hitta inspiration. För att låta lite positiv, så är små saker jag gläds över just nu att alla serier jag följer börjat på nytt efter julledigheten, grönt te, och german fudge bites - dadlar, pekannötter, kokosflingor och kakao ihopkört och rullat till bollar. Smakar nästan helt exakt som vanliga kokosbollar - utan tillsatt socker och fett, det är helt vidunderligt fantastiskt! De är de bästa raw balls jag någonsin testat. 
 
Bild lånad från chocolatecoveredkatie.com