Seriously?

En artikel i dagens Vasablad fick mig att fundera på saker som jag hittills betraktat som befängda. Rysslands armégeneral hade uttalat sig om att ett finskt medlemskap i NATO skulle innebära ett hot för Rysslands säkerhet. Generalen tyckte att Finland hellre kunde utöka sitt samarbete med dem. Han hade också uttryckt kritik mot finska militärövningar nära ryska gränsen, och spekulerat i vem Finland förbereder sig att strida mot.
Om det stämmer eller ej, så låter det på artikeln som att Ryssland tror att deras åsikt i frågan skulle påverka Finlands beslut, nästan som att "det är bäst för er att ni lyssnar på vårt råd, annars..". De är ju berättigade till att ha en åsikt, men borde man bli fundersam över vad deras verkliga avsikter är? Jag hoppas verkligen att vi har krigat färdigt.

Kommentarer
Postat av: Anonym

jonä me tanke på allt man hört senaste året tycker ja he ligger nåt i luften. t.ex. då de int tillåter finnarna att va 10 km nära sin egen gräns osv, o just de du skrev... men man vet ju aldrig.

Svar: Som du sa så vet man aldrig, men lite fundersam blir man! Vi får väl se och inte hetsa upp oss för mycket förrän något händer på riktigt :)
Fia

2012-10-16 @ 15:15:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback