Berries and nut butters
Min kamera är typ sönder. Efter 6 år har den gett upp, men den har tjänat mig väl! Och det är inte kul att blogga om jag inte kan lägga upp bilder. Så därför blir det nog lite dött här tills jag fått skaffat mig en ny. Dessutom är min matinspiration lite låg. Men trots att jag efter jobbet började med att ligga helt energilös i soffan med Elementary, glass och jordgubbar i några timmar har jag fått fixat till lite grejs. Till middag åt jag den gamla favoriten ugnsrostad batat med en hummus med kikärter, rostad paprika och soygurt. Sedan har jag lagat grönkålschips, rostat kokosflakes och lagat en sats jordnötssmör. Jag tänkte att jag måste testa "kale chips" nu när jag äntligen hittade inhemsk grönkål. Jag lade lite för mycket salt, men annars så var det nog väldigt gott. Smakade ganska mykcet som nässelchipsen, bara att dessa inte var lika sköra. De funkar helt klart som substitut för vanligt chips. Jag har varit lite trög med att laga jordnötssmör nu en stund, det tar egentligen inte så länge men jag har ändå inte haft lust till det. Förra veckan testade jag att laga mandelsmör, vilket är lite dyrare men så gott det med. Jag har testat att blanda mandlar och jordnötter, men smakmässigt var det onödigt eftersom jordnötssmaken tog över.
Jag är också väldigt pepp inför bärsäsongen som sakta smyger sig på! Hjortrontiden är typ förbi(fick plockat 1,5 kilo förrförra helgen), blåbären är fullmogna, och hallonen börjar fläckvis mogna, och det kommer mängder av stora, fina hallon i år! Igår då jag var och sprang så for jag förbi en massa buskar som inom några dagar kommer att fullständigt digna av saftiga bär! Hallon är mitt favoritbär att äta färskt, det är bara så tidskrävande att plocka.
Så sånt.
Kommentarer
Postat av: LINA
Rostar du bara paprikan i ugnen och mixar sen ihop allt till hummusen?
Svar:
Fia
Trackback